17:59 03.03.2022

Генпрокурор: Збираємо коаліцію для правосуддя проти РФ

2 хв читати

Генеральні прокуратури Польщі та Литви вже розпочали свої кримінальні розслідування у зв'язку із вторгненням РФ в Україну, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Гуртуємо коаліцію заради правосуддя проти агресії РФ. Дві країни вже розпочали власні кримінальні провадження щодо вторгнення Росії до нашої держави. Генпрокуратура Литви розпочала досудове розслідування агресії, незаконного поводження з людьми, забороненого міжнародним правом та заборонених воєнних атак Росії в Україні", - йдеться в повідомленні Венедіктової, розміщеному в Telegram-каналі Офісу генпрокурора.

Генпрокурор повідомила, що генпрокуратура Польщі також розпочала слідство у справі про початок та ведення загарбницької війни.

"Інші держави теж у процесі реєстрації таких проваджень та початку розслідувань", - наголосила Венедіктова.

Вона пояснила, що коаліція у розслідуванні важлива для збору та документування свідчень людей, які втікають від війни, докази для притягнення агресора до кримінальної відповідальності мають бути на всіх можливих рівнях.

"Також поговорила сьогодні з генпрокурором Англії та Уельсу Суеллою Браверман та генпрокурором Італії Джованні Салві. Подякувала за підтримку України через подання до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду, завдяки яким запущений процес повноцінного розслідування ситуації в Україні", - зазначила генпрокурор.

Окрім того, вона звернула увагу, що для української прокуратури принципова для нас допомога партнерів у розширенні географії національних розслідувань щодо російської агресії, створення міжнародних спільних слідчих груп щодо кривавої війни в Україні, співпраці в рамках таск-форс, яку ми створюємо в Офісі генпрокурора для розшуку, арешту і конфіскації активів та майна воєнних злочинців з РФ за кордоном.

"У нас вже 13 підозрюваних високопосадоців РФ, а будуть тисячі. І ми маємо зробити все, щоб на кордоні кожної цивілізованої країни їх чекав "червоний прапорець" на арешт, а їхні вілли і яхти були конфісковані на відбудову нашої країни, яку вони нищать своїми смертоносними ракетами", - підсумувала Венедіктова.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/3019

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА