18:17 03.03.2022

ВР дозволила подавати звітність через 90 днів після скасування воєнного стану - закон

1 хв читати

Верховна Рада дозволила подавати звітність та інші документи через 90 днів після скасування воєнного стану, звільнила платників податків від відповідальності у разі неможливості виконання своїх зобов'язань, а також ухвалила не розпочинати податкових перевірок і зупинити розпочаті.

За відповідні законопроєкти №7121 та №7125 щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період воєнного стану народні депутати проголосували у четвер.

Відповідно до ухвалених законів, контролюючі органи не здійснюватимуть перевірок своєчасності та повноти подання звітів або документів звітного характеру у зазначений період часу.

Крім цього, закони передбачають, що операції з добровільного передання коштів, товарів, зокрема підакцизних, надання послуг на користь ЗСУ та підрозділів територіальної оборони, без попереднього або подальшого відшкодування їх вартості, не вважаються операціями з реалізації з метою оподаткування. Водночас майно та кошти, що передаються ЗСУ та іншим підрозділам, враховуються у складі витрат повним обсягом, зазначено в пояснювальній записці до законопроєкту №7125.

Сума відшкодування вартості пального, витраченого під час надання послуг з перевезення для забезпечення потреб ЗСУ та підрозділів територіальної оборони, не входить до складу оподатковуваного доходу фізичних осіб, які надають такі послуги.

Закони також продовжують дію ліцензій на виробництво підакцизної продукції та встановлюють особливості виробництва та імпорту тютюнових виробів.

Джерело: https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39167

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА