11:53 04.03.2022

Україна просить МКЧХ терміново сприяти створенню гуманітарних коридорів - сайт президента

2 хв читати
Україна просить МКЧХ терміново сприяти створенню гуманітарних коридорів - сайт президента

Українська держава просить Міжнародний комітет Червоного хреста (МККК) терміново розпочати необхідні дії для організації гуманітарних коридорів і готова зі свого боку зробити все необхідне для евакуації цивільного населення і доставки гуманітарних вантажів.

"Через постійні обстріли, які здійснюють російські війська, низка українських міст і сіл опинилася на межі гуманітарної катастрофи. Тисячі людей потребують термінової евакуації. У цих населених пунктах бракує продуктів харчування, води, ліків, немає світла та централізованого водопостачання", - говориться в повідомленні, розміщеному на сайті президента України.

Ідеться про населені пункти в районах бойових дій, що потребують створення гуманітарних коридорів, розташованих у Сумській (Суми, Шостка, Ромни, Конотоп, Ахтирка), Чернігівській (східна і північна частині області), Харківській (окрім південно-східної частини), Київській (Буча, Ірпінь, Вишгород, Іванків, Васильків, Бородянка), Миколаївській (Баштанський, Снігурівський, Березнегуватський напрями), Запорізькій (Токмацький, Бердянський, Великобілозерський напрями), Херсонській (Чаплинка, Каланчак, Генічеський та Новокаховський напрями), Луганській та Донецькій областях (Волноваський, Маріупольський райони) тощо.

"Україна надіслала всі необхідні запити до міжнародних організацій щодо створення спеціальних коридорів для доставки найнеобхіднішого та евакуації цивільного населення. На жаль, до цього не було згоди російської сторони. Домовленості за результатами другого раунду перемовин України та Росії дають нам обережну надію на те, що ми нарешті зможемо допомогти нашим громадянам", - сказала віцепрем'єр - міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, член Координаційного штабу з гуманітарних і соціальних питань Ольга Стефанішина.

Українська сторона готова забезпечити вивезення і доставку гуманітарних вантажів. Збройні сили України гарантують безпечне проходження коридорів. Цього Україна чекає і від російської сторони.

"Мирні жителі не мають їжі й питної води, багато з них – люди з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Доведення їх до зневоднення, виснаження, страждання від відсутності своєчасної медичної допомоги у XXI столітті – не що інше, як катування. Ми дуже сподіваємося, що президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер зробить усе можливе, щоб якнайшвидше розгорнути роботу в гуманітарних коридорах для збереження життя людей", - додала координаторка дій із гуманітарних коридорів від Офісу президента Тетяна Ломакіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА