16:56 04.03.2022

Третій раунд переговорів України та РФ може відбутися завтра чи післязавтра - Подоляк

2 хв читати

Третій раунд переговорів України та РФ може відбутися вже завтра чи післязавтра, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Третій етап (переговорів із РФ – ІФ) може бути завтра чи післязавтра. Ми очікуємо, ми у постійному контакті з ними. Коли буде зрозуміло, що ми (з ними – ІФ) готові йти далі й говорити про припинення вогню, у нас є опція: ми їдемо буквально хоч зараз", - заявив Подоляк на спільній пресконференції з головою парламентської фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією на тему "Війна Росії проти України" у Львівській обласній державній адміністрації.

Відповідаючи на запитання, чому переговори відбуваються саме у Білорусі, він повідомив, що причиною є відмова Росії вести переговори в інших країнах-посередниках.

"Можливо, пізніше буде інша країна, тому що ми хотіли взяти опцію у вигляді Туреччини чи Польщі. На жаль, Білорусь інфраструктурно використовують як плацдарм для атаки на наші міста", - сказав він.

За словами Подоляка, наразі також створена та функціонує робоча група, куди входять представники України, Росії та Міжнародної гуманітарної місії "Червоний Хрест" зі створення гуманітарних коридорів евакуації людей із гарячих точок.

"Ми нині обговорюємо, як логістично евакуювати людей, завозити туди продукти харчування, медикаменти тощо. Я думаю, що сьогодні протягом дня ми вже матимемо чітке розуміння щодо, наприклад, Маріуполя, Волновахи, який коридор там буде", - резюмував він.

Джерело: https://fb.watch/bxP_w4imnE/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА