21:39 04.03.2022

Генпрокурор: Українська прокуратура запустила процедуру міжнародного розшуку російського режисера Михалкова

2 хв читати

Українська прокуратура запустила офіційну процедуру оголошення в міжнародний розшук російського режисера Микити Михалкова, повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

"Микита Сергійович Михалков. Радянський і російський режисер та актор... Ви перестали зніматися в художніх фільмах і почали в документальних... про війну. Ми всі чудово розуміємо, яку сходинку в ієрархії влади РФ ви займаєте - далеко не останню. Думаю, ви перебуваєте у близьких відносинах із першими особами РФ і це саме та причина, через яку ви так завзято підтримуєте і пропагуєте війну", - написала Венедіктова на своїй сторінці у Facebook.

Звертаючись до Михалкова, генпрокурор зазначила: "Офіційно інформую вас про те, що український незалежний, суверенний, справедливий суд дозволив українським прокурорам затримати вас із метою доставки до українського суду для обрання запобіжного заходу як підозрюваному".

За словами Венедіктової, вона розуміє, що таку інформацію можна сприйняти несерйозно. "Розуміючи це, підказую - ми запустили офіційну процедуру оголошення вас у міжнародний розшук", - пояснила генпрокурор.

"Упевнена, вашому подиву не буде межі, коли зрозумієте, що ризики матеріальні, і ви справді можете бути затримані у разі перетину кордону практично будь-якої цивілізованої держави. До речі, рекомендую прояснити цю процедуру у тих юристів, яких ви попросите проаналізувати ваш кейс", - додала вона.

Венедіктова резюмувала: "Спеціально не обтяжувала текст процесуальними термінами, щоб легше читався. Я не упереджена, я не намагаюся вас образити, я не емоційна, я говорю про це сидячи на робочому місці як український прокурор і роблю це офіційно".

Джерело: https://www.facebook.com/100000088343654/posts/5274457635900462/?d=n

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА