12:12 05.03.2022

Абсолютна більшість американців підтримують безполітну зону над Україною. Що ще потрібно для прийняття рішення? - Зеленський

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що 74% американців підтримують запровадження безпольотної зони над Україною та поставив запитання, що ще потрібно для ухвалення цього рішення.

У відеозверненні, розміщеному в суботу в його Телеграм-каналі, він висловив подяку "американцям – стійкій двопартійній більшості звичайних людей". "Ми бачили опитування. Ми бачили думку звичайних людей Америки, які підтримують звичайних людей України. Вимагають посилення санкцій проти Росії за агресію вже зараз. Які підтримують закриття неба вже зараз, щоб урятувати життя наших людей. 74% американців – за безпольотну зону. 74! Абсолютна більшість. Що ще потрібно для ухвалення рішення?" - сказав він.

Зеленський висловив упевненість у схожому результаті і в інших демократичних країнах.

За його словами, Збройні сили України хоробро утримують усі ключові напрямки нашої оборони. "Тримають Миколаїв, Київ, Чернігівщину, Сумщину, Донбас. Ми завдаємо окупантам таких втрат, яких вони не бачили й у найстрашнішому сні. Російська армія не вийшла на заплановані рубежі. Але вийшла майже на 10 тисяч убитих російських військових. 10 тисяч! Це жахливо! Діти по 18, по 20 років. Зовсім молоді, майже діти. Солдати, яким навіть не змогли пояснити, за що вони йдуть воювати, за що і чому вони на чужій землі. 10 тисяч. Росія точно могла дати цим своїм людям щось інше, окрім смерті", - сказав президент.

74% американців вважають, що США та їхні союзники по НАТО мають запровадити безпольотну зону в Україні, свідчать дані опитування Reuters/Ipsos.

"Згідно з опитуванням, близько 74% американців, зокрема переважна більшість республіканців і демократів, заявили, що Сполучені Штати та їхні союзники з Організації Північноатлантичного договору мають запровадити безпольотну зону в Україні", - йдеться у статті на сайті Reuters у суботу.

Водночас наголошується, що незрозуміло, чи повністю усвідомлювали ризик конфлікту респонденти, які підтримували безполітну зону, адже більшість виступала проти ідеї введення американських військ в Україну чи завдання авіаударів для підтримки української армії.

Джерело: https://www.reuters.com/world/us/exclusive-americans-broadly-support-ukraine-no-fly-zone-russia-oil-ban-poll-2022-03-04/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА