12:40 05.03.2022

СБУ: Окупанти готують фейки про "таємні в'язниці"

2 хв читати
СБУ: Окупанти готують фейки про "таємні в'язниці"

У Службі безпеки України повідомляють про нові фейки, вигадані російськими окупантами для дезорієнтації українців, і закликають не поширювати неперевірену інформацію.

"Коли ворогу не вдається захопити бажане, він починає воювати фейками. Це теж зброя, але її можна легко зупинити: просто припиніть поширювати неперевірену інформацію!", - йдеться у повідомленні СБУ у Телеграм-каналі відомства.

Так, зокрема, в СБУ зазначають, що російські окупанти вигадали нові фейки, які "розганятимуть" для дезорієнтації українців.

"Очікуємо вкиди про діяльність "секретної тюрми СБУ/ЦРУ" на українській території. Нібито її ув’язнені, котрі потрапили в полон ЗСУ, передадуть відео з тюрми. А от роль "ув’язнених" для цієї постановки візьмуть на себе бойовики ОРДЛО із колишніх військових дезертирів чи злочинців", - ідеться в повідомленні.

Також, як зазначають у СБУ, у соцмережах створюється безліч фейкових сторінок українських органів влади, на яких нібито українські чиновники чи військові під загрозою фізичного насильства закликають співпрацювати з окупантами чи розповідають про капітуляцію Києва.

"Про всяк випадок нагадуємо, що мер Куп'янська, який хотів "здати" місто російським загарбникам, отримав підозру від СБУ того самого дня. Ворог ретранслює росТБ через захоплене телекомунікаційне обладнання у Херсоні та Мелітополі. Вмикати та слухати цю пропаганду не варто - шкідливо для здоров’я. Як і читати російські методички з "правилами для звільнених територій України", котрі поширюють на окупованих територіях", - ідеться у повідомленні української спецслужби.

Джерело: https://t.me/SBUkr/3818

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА