15:25 05.03.2022

РФ обстрілює Маріуполь та Волноваху, порушуючи домовленості про відкриття гумкоридорів та ігноруючи звернення міжнародних організацій – МЗС

1 хв читати
РФ обстрілює Маріуполь та Волноваху, порушуючи домовленості про відкриття гумкоридорів та ігноруючи звернення міжнародних організацій – МЗС

Російська армія в Україні продовжує ракетно-бомбові удари по Маріуполю, Волновасі та іншим українським містам, порушуючи досягнуті домовленості про відкриття гуманітарних коридорів для евакуації мирних громадян, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Обстріли, що продовжуються, унеможливлюють відкриття гуманітарних коридорів для безпечної евакуації цивільного населення і доставки медикаментів і продовольства. Затвердження міністерства оборони РФ про нібито створення української влади перешкод для виїзду жителів оточених міст не відповідають дійсності і є дезінформацією, щоб виправдати злочинні дії російської армії", - написав Ніколенко у фейсбуці у суботу.

Спікер МЗС зазначив, що російська сторона ігнорує звернення міжнародних гуманітарних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного хреста щодо припинення вогню для створення безпечних умов виїзду мирного населення, а також поранених людей.

"Дії Росії є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікуються як військовий злочин згідно з Римським статутом. Ми закликаємо міжнародне співтовариство – держави та міжнародні організації – негайно засудити грубе порушення Росією домовленостей про відкриття гуманітарних коридорів і закликати Москву віддати наказ російським військам припинити вогонь", - наголосив Ніколенко.

Він додав, що Україна разом із причетними гуманітарними організаціями готова виконати евакуацію мирного населення, тільки-но для цього з'являться безпечні умови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА