11:45 06.03.2022

Беннет повернувся до Ізраїлю після зустрічі з Путіним та Шольцем

2 хв читати
Беннет повернувся до Ізраїлю після зустрічі з Путіним та Шольцем

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет повернувся до Ізраїлю в неділю вранці після переговорів у Москві та Берліні, що відбулися в суботу, пише газета Times of Israel.

Про зміст зустрічей Беннета з президентом Росії Володимиром Путіним та канцлером ФРН Олафом Шольцем відомо мало, пише газета.

Беннет вирушив у поїздку, про яку попередньо не повідомляли ЗМІ, у суботу вранці. Його супроводжували радник з національної безпеки Еяль Хулата, радник з питань зовнішньої політики Шимріт Меір, прессекретар Матан Сіді, а також міністр у справах будівництва Зеев Елькін, який виступив як перекладач на переговорах у Москві.

Переговори в Росії тривали близько трьох годин, потім Беннет вирушив до Берліна, де провів переговори та ділову вечерю з канцлером ФРН, зазначають ізраїльські ЗМІ. За даними видання "Едіот Ахронот", під час поїздки Беннет провів телефонні переговори з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Франції Еммануелем Макроном.

За інформацією офіційного представника уряду ФРН, у Берліні Беннет та Шольц "обговорили низку питань, зокрема ситуацію в Україні".

"У центрі уваги півторагодинної розмови були результати переговорів прем'єр-міністра Беннета з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві в суботу", - заявив офіційний представник Штеффен Хебештрейт.

Сам візит ізраїльського прем'єра до Росії почали планувати після середи минулого тижня, коли Беннет і Путін провели телефонну розмову.

Як пише Times of Israel із посиланням на поінформоване дипломатичне джерело, поїздка координувалася зі США, Німеччиною та Францією. Проте, за даними американського порталу Axios, у Білому домі, хоч і не висловлювалися проти поїздки Беннета до Москви, але не вважали, що вона може вплинути на позицію Росії.

Ізраїльські ЗМІ зі свого боку зазначають, що поїздка Беннета на переговори за кордон під час Шаббата (сьомий день тижня в юдаїзмі, в який євреям суворо наказується утриматися від роботи) засвідчує, наскільки важливою та терміновою прем'єр Ізраїлю бачить свою роль та участь у цьому процесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА