11:54 06.03.2022

У МЗС відкинули звинувачення у нібито дискримінації іноземців під час евакуації з України

2 хв читати
У МЗС відкинули звинувачення у нібито дискримінації іноземців під час евакуації з України

У Міністерстві закордонних справ України спростували твердження про нерівне поводження з іноземними студентами, які залишають Україну через збройну агресію РФ.

"Дискримінація будь-якого роду, включно з дискримінацію за ознакою раси, кольору шкіри чи національності, ніколи не допускалася в Україні, яка протягом десятиліть була основним напрямком для іноземних студентів з усіх куточків земної кулі. Український уряд дуже серйозно ставиться до всіх повідомлень про нерівне поводження, зокрема, коли йдеться про перетин державного кордону іноземними громадянами. Ми, як і раніше, приділяємо першочергову увагу наданню допомоги іноземним громадянам у безпечному та якнайшвидшому виїзді з України", - йдеться у заяві, розміщеній на сторінці МЗС у Facebook у неділю.

У відомстві наголосили, що за минулий тиждень уряд України допоміг залишити країну понад 130 тисячам іноземців, зокрема 10 тис. індійських, 2,5 тис. китайських, 1,7 тис. туркменських та 200 узбецьким студентам.

Також у МЗС закликали дипломатичні місії інших країн активніше підключатися до евакуації своїх громадян із зон конфліктів та підтримувати регулярний зв'язок із МЗС, а іноземні уряди вимагатимуть від президента РФ Володимира Путіна негайного припинення війни з Україною.

"Російські збройні сили продовжують обстрілювати українські міста з порушенням угоди про припинення вогню. Це чинить прямий негативний вплив на нашу здатність гарантувати безпечну евакуацію іноземних громадян з України. Збройна агресія Росії продовжує призводити до загибелі та каліцтв ні в чому не винних людей, руйнування громадянської інфраструктури та створює перешкоди для безпечного виїзду іноземних громадян", - наголошується у заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА