12:17 06.03.2022

Міненерго звернулося до ОБСЄ щодо посилення моніторингу ядерних об'єктів в Україні

1 хв читати
Міненерго звернулося до ОБСЄ щодо посилення моніторингу ядерних об'єктів в Україні

Україна наполягає на тому, щоб Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) встановила цілодобовий контроль та аналіз ситуації на всіх вітчизняних ядерних об'єктах, зокрема Чорнобильській та Запорізькій, а також інших діючих українських атомних електростанціях.

Як повідомляється на сайті Міністерства енергетики України в неділю, про це йдеться у спільному зверненні глави відомства Германа Галущенка та голів Державної інспекції ядерного регулювання України Олега Корікова та державного підприємства "НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна від 5 березня, скерованому на адресу генерального секретаря ОБСЄ Марії Шмід.

За словами Галущенка, у листі наведено докладну інформацію про злочинні та загрозливі дії армії РФ поблизу й на самих ядерних об'єктах України. Мається на увазі насамперед захоплення Чорнобильської та Запорізької АЕС та одночасно терор персоналу і жителів поряд із містами.

Автори звернення закликали ОБСЄ невідкладно розпочати роботи щодо встановлення та документування всіх фактів злочинів російських військ, які загрожують безпечному функціонуванню ядерних об'єктів та можуть призвести до екологічної катастрофи світового масштабу, йдеться у повідомленні.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article;jsessionid=BF42E23E21BA4E9416BC1AECEE4A6023.app1?art_id=245639053&cat_id=35109

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА