16:07 06.03.2022

Екскерівник Carlsberg в Україні закликав данський концерн припинити бізнес у РФ

2 хв читати

Екскерівник Carlsberg в Україні та віцепрезидент Carlsberg Group у семи країнах східної Європи Петро Чернишов закликав данський концерн припинити бізнес у РФ через військову агресію в Україні.

"Мені переслали листа до співробітників від гендиректора компанії (він голландець) Там цікаво написано про "події між Росією та Україною". Вони пишуть, що йти з Росії не мають наміру. Просто перестануть інвестувати в Росію нові гроші. А потім ще один лист, де вони хочуть просто 10 млн євро дати Україні та відкупитися від неї - для них це невелика сума", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

На його думку, у зв'язку із вторгненням російських військ в Україну Carlsberg має повністю припинити свій бізнес у РФ, виставивши свої заводи на продаж.

"Звісно, я не тільки опублікую це у Facebook, а й напишу в Carlsberg Foundation, Wall Street Journal та в головну данську газету Berlingske – усім їм буде дуже цікаво", - додав Чернишов.

Як повідомлялося, данський пивоварний концерн Carlsberg Group 4 лютого ухвалив рішення про зупинення нових інвестицій у Росії та експортних відвантажень на адресу своєї російської "дочки" - пивоварної компанії "Балтика". Carlsberg зазначив, що продовжить оцінювати ситуацію з погляду свого російського бізнесу.

"Балтика", яка є 100-відсотковою "дочкою" Carlsberg, - друга за величиною пивоварна компанія в РФ з часткою ринку 27,3%. У 2021 році "Балтика" перерахувала 61,1 млрд. рублів податків до бюджетів регіонів своєї присутності. Інвестиції компанії минулого року зросли на 30%, до 3,7 млрд рублів. "Балтика" керує 8 заводами у Росії.

Джерело: https://www.facebook.com/peter.chernyshov/posts/10226336985962209

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА