12:41 07.03.2022

Українська "дочка" METRO виступає за закриття мережі в РФ

2 хв читати

"METRO Україна", що входить до складу міжнародної METRO AG, виступає за закриття бізнесу в Російській Федерації, повідомила пресслужба компанії.

Згідно з повідомленням, рада директорів "METRO Україна" 2 березня звернулася з офіційним листом до керівництва METRO AG у Дюссельдорфі з вимогою припинити роботу в РФ, проте отримала відмову.

"Компанія "METRO Україна" категорично не погоджується з позицією своєї материнської компанії. Наша позиція про необхідність закриття бізнесу METRO в Росії залишається незмінною", – зазначено в заяві компанії.

Як повідомляється, материнська компанія аргументувала відмову наявністю 10 тис. співробітників у РФ, а також тим, що "санкції мають впливати на керівництво країни та її економіку, а не на населення".

Водночас закордонні колеги "METRO Україна" надають гуманітарну та фінансову підтримку евакуйованим українцям, зокрема через Червоний Хрест, наголошується в повідомленні.

"METRO Україна" продовжує працювати у містах України, де є така можливість.

"Незважаючи на те, що велика частина інфраструктури та доріг знищена, ми працюємо над доставкою товарів у наші ТЦ в усіх куточках України, допомагаємо волонтерам, теробороні, нашим лікарням, координуємо роботу міжнародних донорів і не плануємо на цьому зупинятися", – повідомила компанія.

Крім того, товарні запаси закритих ТЦ у Маріуполі та Харкові передано теробороні та місцевій громаді.

"Наше завдання сьогодні – працювати для кожного українця, наближаючи спільну перемогу, адже ми – українці, і це наша земля", – наголошує "METRO Україна".

ТОВ "Метро Кеш енд Керрі Україна" ("METRO Україна") засновано у 2003 році. Об'єднує 23 класичні центри оптової торгівлі METRO Cash & Carry у найбільших містах України – Києві, Вінниці, Житомирі, Полтаві, Львові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Кривому Розі, Маріуполі, Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Одесі та Миколаєві, а також три магазини оптової торгівлі "Бери Вези" в Тернополі, Луцьку, Чернігові.

За даними компанії, обсяг її продажів за підсумками 2020/2021 фінансового року (жовтень 2020 – вересень 2021) становив EUR790 млн.

"Метро Кеш енд Керрі Україна" входить до складу METRO Group, однієї з провідних міжнародних торговельних компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА