13:04 07.03.2022

У Гаазі в Міжнародному суді ООН розпочинаються слухання у справі "Україна проти РФ" і триватимуть слухання у процесі МН17

2 хв читати
У Гаазі в Міжнародному суді ООН розпочинаються слухання у справі "Україна проти РФ" і триватимуть слухання у процесі МН17

Схіпгол (Нідерланди). 7 березня. ІНТЕРФАКАС-УКРАЇНА – У Міжнародному суді ООН розпочинаються слухання у справі за обвинуваченням Росії у геноциді стосовно України. Водночас у Схіпголі триватимуть слухання у справі про збитий МН17.

Слухання у справі Україна проти Росії, які відбудуться 7-8 березня у Палаці миру в Гаазі, присвячені клопотанню щодо визначення тимчасових заходів, про які запитала Україна. Слухання у зв'язку з поточною пандемією COVID-19 відбудуться у гібридному форматі: деякі члени суду особисто візьмуть участь в усних слуханнях у Великому залі правосуддя, деякі – через відеозв'язок. Представники сторін у справі братимуть участь особисто або через відеозв'язок.

У перший день слухань слово буде надано українській стороні. Другий день – російській. Напередодні слухань президент України Володимир Зеленський своїм указом визначив склад української делегації, до якої ввійшли постійний представник президента в Автономній Республіці Крим, агент України Антон Кориневич; директор Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України, заступник голови делегації, заступник агента України Оксана Золотарьова; посол Олена Зеркаль; заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка.

Того самого дня у судовому комплексі Схіпгола відновлюються слухання у справі про збитий авіалайнер Малазійських авіаліній, який виконував рейс МН17. Очікується, що в цьому блоці виступить захист одного з обвинувачуваних Олега Пулатова. Останнє засідання у процесі відбулося 22 грудня минулого року, під час якого прокурор вимагав засудити всіх чотирьох обвинувачуваних – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського, Олега Пулатова та Леоніда Харченка – до довічного ув'язнення.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, які були на борту, загинули. Дві третини пасажирів – піддані Нідерландів. Розслідування причин катастрофи проводить міжнародна слідча група, до якої ввійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, дислокованої в Курську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА