13:16 07.03.2022

До Литви додатково прибудуть 400 американських військових, повідомив Блінкен

1 хв читати
До Литви додатково прибудуть 400 американських військових, повідомив Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який перебуває з візитом у Вільнюсі, у понеділок заявив, що в Литві буде додатково дислоковано 400 американських військових.

"Додаткові 400 військових із бойової групи Першої бронебригади США найближчими днями прибудуть до Литви", - заявив Блінкен на спільному брифінгу з главою МЗС Литви Ґабріелюсом Ландсберґісом у Вільнюсі.

Ця дислокація додаткового контингенту підвищить кількість американських військових у Литві приблизно до 1 тис. осіб.

Наразі на полігоні Пабраде в Швенченському районі дислоковано майже 500 американських військових. Американське військове керівництво, яке побувало там у неділю, заявило, що ці військові отримають підкріплення у вигляді систем протиповітряної оборони малої дальності та самохідних артилерійських систем.

Американці також розмістили винищувачі F-35 на авіаційній базі в литовському Шауляї, в країні несуть службу Сили спецоперацій США.

Американські батальйони регулярно ротуються в Литві з 2019 року, раніше там розміщувався контингент у розмірі роти, але литовські офіційні особи, як і раніше, просять Сполучені Штати про розміщення в країні військових підрозділів на регулярній основі.

Блінкен заявив, що адміністрація США нині переглядає присутність своїх військових у всьому світі, зокрема й постійне розміщення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА