15:29 07.03.2022

Головком ЗСУ закликав жителів окупованих територій долучитися до руху спротиву загарбникам

2 хв читати

Головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Валерій Залужний закликав мешканців тимчасово окупованих територій країни долучитися до руху спротиву російським загарбникам.

"Я закликаю жителів окупованих районів долучатися до руху спротиву. У вас є зброя, боєприпаси та мотивація. Захистіть рідну домівку", - написав Залужний у Фейсбуці у понеділок.

Він подякував усім українським захисникам, які "показали всьому світу, як треба боротися за свободу та рідну землю".

"Пишаюся бути з вами в одному строю. Воїни-герої, міста-герої - це наша реальність. Як би важко нам не було, але точно не буде соромно", - зазначив головком.

За його словами, російська армія наразі деморалізована і виснажена, всі сподівання загарбників на бліцкриг, зміну влади і зовнішньополітичного курсу України - зруйновані.

"Використовуючи складну оперативно-стратегічну обстановку, російські окупаційні війська все-таки продовжують нарощувати зусилля на південному напрямку і не залишають спроб оточення Києва. Стійка оборона наших міст - Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Маріуполя - і національний спротив не дають змоги противнику розвинути успіх. На скільки б кілометрів ворог не просунувся вглиб нашої території, утримати її він не зможе", - наголосив Залужний.

Він зазначив, що українське небо героїчно охороняють Повітряні сили та сили й засоби протиповітряної оборони Сухопутних військ, які вже завдали та продовжують завдавати значних втрат угрупованню засобів повітряного нападу противника.

"Основою нашого спротиву є насамперед мужність та майстерність українського солдата, який, незважаючи на значну чисельну перевагу ворога, самовіддано стримує наступ. Я звертаюся до командирів - бережіть особовий склад! Ретельно плануйте операції та негайно реагуйте на зміни в обстановці! Людське життя - наш найвищий пріоритет. Цим ми кардинально відрізняємося від противника, який навіть не забирає тіла своїх загиблих і готовий ними встеляти нашу землю, щоб прокласти дорогу для наступу", - уточнив головком.

Залужний додав, що Україна вічно пам'ятатиме і мститиметься за кожного загиблого захисника країни.

"Біль втрат посилює нашу волю до Перемоги. Ми точно знаємо, за що і за кого воюємо. Пам'ятаєте, Україна тримається на наших плечах", - підсумував головком.

Джерело: https://www.facebook.com/CinCAFU/posts/262668686028624

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА