17:31 07.03.2022

Команда МКЧХ залишається в Маріуполі і готова допомагати, якщо угоду про евакуацію буде досягнуто

1 хв читати
Команда МКЧХ залишається в Маріуполі і готова допомагати, якщо угоду про евакуацію буде досягнуто

Команда Міжнародного комітету червоного хреста (МКЧХ) залишається в Маріуполі та готова допомагати, якщо угоди про евакуацію буде досягнуто, заявив керівник сектору МКЧХ у Європі та Центральній Азії Мартін Шюпп.

"Сьогодні наша команда залишається в Маріуполі в найскладніших умовах. І готова допомагати, якщо угоди буде досягнуто. Проте для цього нашим колегам необхідний відповідний рівень безпеки. Ми звертаємось до всіх, хто наразі страждає від конфлікту в Україні: не сумнівайтеся, що ми зробимо все, що зможемо, щоб допомогти", - сказав Шюпп у зверненні до Facebook у понеділок.

Він наголосив, що сьогоднішня ситуація в Маріуполі жахлива, люди дедалі більше зневіряються. Шюпп зазначив, що сторони мають досягти угоди про евакуацію, яка буде достатньо конкретною для виконання.

"Уже другий день поспіль ми намагаємося допомогти евакуювати цивільних осіб, які хочуть залишити місто. Ми маємо розуміти, що сторони повинні досягти угоди, яка буде достатньо конкретною для виконання. МКЧХ не може бути гарантом такої угоди. Ми можемо лише сприяти діалогу між сторонами", – пояснив він.

Джерело: https://www.facebook.com/watch/?v=496648665376983

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА