09:56 08.03.2022

Львівщина співпрацюватиме з ООН з питань вимушених переселенців

1 хв читати
Львівщина співпрацюватиме з ООН з питань вимушених переселенців

Від початку повномасштабної російської агресії на Львівщину прибули майже 110 тис. внутрішньо переміщених осіб, повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, для кращої координації роботи з переселенцями Львівська ОблВЦА співпрацюватиме з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців.

"Із представницею Управління Кароліною Ліндхольм Біллінг ми домовилися розпочати співпрацю з розміщення тимчасово переміщених осіб на базі тих приміщень, які є в області, але потребують додаткового облаштування для комфорту людей", – пояснив Козицький.

Питання, щодо яких відбуватиметься спільна робота з представниками ООН, порушать проблему того, як надати притулок вимушеним переселенцям.

За словами Козицького, ОблВЦА має ідею розміщення тимчасових наметів поблизу міжнародних пунктів пропуску, де складна ситуація з напливом людей.

"Думаємо над розміщенням тимчасових наметів у найбільших чотирьох містах області, де маємо на меті створити, подібні до львівського, центри допомоги переселенцям. Це дало б змогу зменшити навантаження на Львів", – каже голова області.

Із партнерами з ООН також було обговорено проект будівництва модульних споруд для тривалого проживання людей, яких з дому вигнала війна. Цей проект курируватиме Міністерство у справах ветеранів України, повідомив Козицький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба привітав Рютте з призначенням генсеком НАТО

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим на фронті, від початку доби окупанти атакували 20 разів - Генштаб ЗСУ

У застосунку "Резерв+" з'явилася інформація про бронювання 340 тисяч військовозобов'язаних

СБУ і НАБУ викрили главу департаменту "Укренерго" на розкраданні бюджетних коштів під час закупівлі бронежилетів

У Дергачах уже 9 постраждалих - обладміністрація

Унаслідок ворожих авіаударів по Дергачах Харківської області постраждали п’ятеро осіб, зокрема дві дитини

Власник Group DF Фірташ оскаржить продовження українських санкцій у міжнародних судах

Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА