14:22 08.03.2022

"Кернел" має намір продовжувати виплату боргових зобов'язань

2 хв читати
"Кернел" має намір продовжувати виплату боргових зобов'язань

Агропромислова група "Кернел", один із найбільших світових виробників соняшникової олії, має намір продовжувати обслуговувати свої поточні боргові зобов'язання, незважаючи на вторгнення РФ в Україну та неможливість через це експортувати с/г продукцію через морські порти.

Відповідну інформацію агрохолдинг оприлюднив на Варшавській фондовій біржі в понеділок увечері.

"Група наразі очікує, що вона зможе виплачувати заплановані відсотки, що знижуються з терміном погашення у найближчому майбутньому відповідно до умов всієї непогашеної фінансової заборгованості. Група триматиме під контролем свою позицію щодо ліквідності та своєчасно інформуватиме кредиторів", - зазначено в повідомленні.

"Кернел" наголосив, що не має можливості експортувати з України с/г продукцію, і засвідчив факт настання форс-мажорних умов для зупинення експорту до Міжнародної асоціації торгівлі зерном та кормами (GAFTA). Цей захід дасть змогу групі компаній мінімізувати ризик претензій від партнерів за невиконання раніше укладених контрактів.

Згідно з повідомленням, основними ризиками для своєї діяльності агрохолдинг назвав ризики пошкодження активів, втрату товарно-матеріальних запасів та зриви посівної кампанії цього сезону.

"Кернел" уточнив, що від початку березня смертельних випадків серед співробітників групи зафіксовано не було.

"Додатковим пріоритетом групи є збереження бізнесу та активів. На сьогодні критично важливим об'єктам чи інфраструктурі групи не завдано значної шкоди", - зазначив агрохолдинг у повідомленні.

Також "Кернел" наголосив, що повні збитки від вторгнення РФ в Україну для врожаю с/г культур у поточному сезоні та бізнесу агрохолдингу загалом ще невідомі і значною мірою залежатимуть від тривалості та масштабів конфлікту з РФ.

"Кернел" – виробник та експортер соняшникової олії. Працює в таких бізнес-сегментах, як виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії, рослинництво, експорт зернових культур, надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і в портових терміналах. За даними агрохолдингу, він посідає перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%), а також є найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні.

Найбільшим співвласником "Кернела" через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 39,28%.

Агрохолдинг у 2021 фінансовому році (ФР, липень-2020 – червень-2021) збільшив чистий прибуток у 4,3 раза порівняно з 2020 ФР – до $513 млн, його EBITDA зросла у 2,1 раза – до $929 млн, виручка – на 38%, до $5,65 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА