15:08 08.03.2022

Генпрокурор Німеччини розпочав розслідування воєнних злочинів військ РФ в Україні - Der Spiegel

1 хв читати

Генеральний прокурор Німеччини Пітер Франк розпочав розслідування ймовірних воєнних злочинів російських військ в Україні, повідомило видання Der Spiegel.

"За інформацією із судових кіл, це так звана структурна процедура. Така процедура служить для забезпечення великих доказів і непрямих доказів, щоб мати можливість пізніше, за потреби, вжити заходів проти окремих злочинців", - йдеться у статті Der Spiegel у вівторок.

Зазначено, що розслідування німецької прокуратури стосуватиметься повідомлень про касетні бомби, удари по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі, газопроводу, сховищу ядерних відходів та ТЕЦ, а також звіти про так звані списки цілей російських та чеченських підрозділів, дислокованих в Україні.

Видання зазначає, що, за наявними даними, у цих списках містяться імена високопоставлених українських політиків, яких планують убити. Президент України Володимир Зеленський заявив минулого тижня, що він є "мішенню номер один" для цих підрозділів.

Згідно з Міжнародним кримінальним кодексом, федеральний прокурор може переслідувати воєнні злочини та злочини проти людяності в усьому світі.

Джерело: https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-generalbundesanwalt-ermittelt-wegen-verdacht-auf-russische-kriegsverbrechen-a-20b9eb86-3c2d-4487-a411-cbe1ae4582

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА