15:26 08.03.2022

Синхронізація української енергосистеми в ENTSO-E має відбутися найближчого тижня

1 хв читати
Синхронізація української енергосистеми в ENTSO-E має відбутися найближчого тижня

Процес синхронізації української енергетичної системи з європейською ENTSO-E перебуває на завершальній стадії і має завершитись у найближчі кілька днів, повідомило Міністерство енергетики з посиланням на главу відомства Германа Галущенка у вівторок.

“Зараз закінчується технічна підготовка синхронізації. Вона має завершитись протягом найближчих декількох днів. Ми очікуємо, що найближчого тижня має відбутися наше приєднання”, - зазначив міністр.

Він наголосив, що Україна впевнено рухається у напрямі зміцнення своєї енергетичної незалежності. Міністр висловив сподівання, що Європа також піде відповідним шляхом і відмовиться, зокрема, від російського газу.

"Ми попереджали, що Росія використовує газ як зброю. І от сьогодні ця зброя вже на наших вулицях. Європейці просто мають ухвалити рішення. Вони просто мають відмовитися від закупівлі російського газу та нафти. Можливості для диверсифікації є", - додав він.

Як резюмував Галущенко, європейські країни мають у своїй політиці керуватися новими реаліями, з якими зіткнувся весь світ 24 лютого, коли Росія здійснила військове вторгнення на територію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА