10:31 09.03.2022

Британія запроваджує заборону на постачання до РФ продукції та технологій авіа- і космічного призначення

2 хв читати

Влада Великої Британії вживає заходів, що забороняють експорт до Росії продукції та технологій авіаційного й космічного призначення, повідомляє в середу Даунінг-стріт.

"Вжиті заходи перешкоджатимуть британському експорту авіаційних або пов'язаних із космосом товарів, а також технологій до Росії, та пов'язаних із ними послуг і послуг із перестрахування", - йдеться у заяві, розміщеній на сайті уряду Великої Британії.

Крім того, зазначається в документі, британська влада "запроваджує нове законодавство, відповідно до якого перельоти або посадка у Великій Британії будь-якого російського літака є кримінальним злочином".

"Заборона поширюється на будь-яке повітряне судно, яким володіє або яке перебуває в експлуатації будь-якої особи, пов'язаної з Росією або з особами та структурами, щодо яких запроваджено санкції, а також передбачатиме повноваження затримувати будь-який літак, що перебуває у володінні осіб, пов'язаних із Росією", - наголошується у заяві.

Раніше в середу глава британського Мінтрансу Грант Шеппс заявив, що влада Великої Британії має намір затримувати будь-який російський літак, який опинився в повітряному просторі королівства.

"Я оголосив кримінальним злочином заходження будь-якого російського літака до повітряного простору Великої Британії, тепер уряд може затримувати ці літаки", - написав Шеппс у твіттері.

Після початку воєнних дій РФ в Україні авіавлада Євросоюзу, Великої Британії, Канади та США закрила свій повітряний простір для російських авіакомпаній. Паралельно Євросоюз упровадив санкції, які забороняють постачання до Росії цивільних літаків і запчастин до них, а також зобов'язують лізингодавців розірвати до кінця березня чинні контракти з авіакомпаніями. За даними консалтингової компанії Cirium, із 980 пасажирських літаків, які використовують російські авіаперевізники, понад 500 перебувають у лізингу іноземних власників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА