13:39 09.03.2022

Окупанти відкрили вогонь по правоохоронцях і цивільних під час евакуації з Демидова, один поліцейський загинув, ще дві людини поранені

1 хв читати
Окупанти відкрили вогонь по правоохоронцях і цивільних під час евакуації з Демидова, один поліцейський загинув, ще дві людини поранені

Російські окупанти в середу відкрили вогонь по українських правоохоронцях і цивільних особах під час евакуації останніх із тимчасово зайнятого загарбниками Демидова (Київська обл.), повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Сьогодні під час евакуації людей з окупованого Демидова героїчно загинув поліцейський Київщини старший сержант Олексій Пономаренко. Окупанти відкрили вогонь у бік правоохоронців і мирного населення", - написав Нєбитов у фейсбуці.

Він зазначив, що заради порятунку людей Олексій заплатив найдорожчим – своїм життям.

"Пишаємося мужністю та самопожертвою поліцейського. Навіть смерть товаришів нас не зупинить. Ми продовжимо служити та захищати, боронити свою Батьківщину та рятувати людей", - підсумував Нєбитов.

Пізніше прокуратура Київської області на своїй сторінці у фейсбуці повідомила, що час евакуації населення в Київській області вбили поліцейського, ще дві людини поранені.

"9 березня 2022 р., під час евакуації мирного населення, поблизу села Лютіж Вишгородського району збройні сили Російської Федерації відкрили вогонь у бік людей. Унаслідок ворожої атаки вбито старшого сержанта поліції Київщини, який допомагав евакуювати людей. Також іще дві людини поранені, серед них один правоохоронець", - ідеться в повідомленні облпрокуратури.

У повідомленні зазначено, що окружна Вишгородська прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА