18:57 09.03.2022

Кожен другий українець вірить у "закриття неба" над Україною країнами НАТО - соцопитування "Рейтингу"

2 хв читати
Кожен другий українець вірить у "закриття неба" над Україною країнами НАТО - соцопитування "Рейтингу"

Половина українців (50%) вважає, що країни, що входять до складу Північноатлантичного альянсу, "закриють" небо над Україною, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного групою "Рейтинг" 8-9 березня 2022 року.

При цьому 19% громадян вірять у те, що НАТО ухвалить таке рішення найближчим часом, а 31% вважають, що це станеться пізніше. Не вірять у такий крок країн Заходу - 43% українців.

79% респондентів вважають, що зволікання із "закриттям неба" країнами НАТО зумовлено страхом прямої війни з Росією. Ще 12% вважають, що країни НАТО не хочуть псувати стосунки із країною-окупантом.

Водночас абсолютна більшість опитаних (90%) вважають, що Україна має продовжувати тиснути на НАТО із вимогами "закрити" небо.

Крім того, результати опитування показали, що українці вважають дипломатичну (48%) та гуманітарну (47%) підтримку України західними партнерами відносно достатніми.

Скоріше недостатніми вважаються фінансова підтримка (достатня - 39%, недостатня - 45%) та економічні санкції проти Росії (достатні - 32%, недостатні - 62%).

Найгірше опитані оцінили військову допомогу Україні: достатньою вважають лише 29%, недостатньою - 62% опитаних. У регіональному розрізі найгірше оцінюють різні напрями міжнародної підтримки на Півдні та Сході, відносно краще - на Заході та в Центрі.

"Військова допомога Україні - напрям міжнародної підтримки, якого найбільше очікують українці (63%). У цьому напрямі допомоги респонденти вимагають закриття неба (89%) та надання озброєння (47%). Крім того, чверть вважають необхідною військову медичну допомогу та іноземних добровольців, кожен п'ятий - обладнання (рації, тепловізори та інше), захисні жилети, шоломи", - йдеться у релізі з результатами опитування, оприлюдненому у середу.

Соціологічне опитування "Оцінка міжнародної підтримки" було проведено групою "Рейтинг" 8-9 березня 2022 року. Під час дослідження було опитано 1200 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, за винятком тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: трохи більше ніж 2,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА