09:59 10.03.2022

Через ворожі обстріли в Харкові пошкоджено газопровід, близько третини городян залишилися без газу - Синєгубов

2 хв читати

За минулу добу Харків і передмістя зазнали понад 70 ворожих обстрілів, зокрема з РСЗВ, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"За минулу добу російські окупаційні війська завдали близько 74 артилерійських та мінометних обстрілів, зокрема з реактивних систем залпового вогню по районах Олексіївки, П'ятихаток, Північного шосе, Білогородського шосе, Холодної Гори, Дергачів" (передмістя Харкова – ІФ), ст. метро академіка Барабашова, по центру міста Харкова", - написав Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

За його словами, за ніч місто обстріляли близько 29 разів, при цьому, за інформацією Штабу оборони Харкова, активності ворожої авіації по обласному центру не спостерігалося, бомбометання не здійснювалося.

О 22:17 противник важкою системою залпового вогню "Смерч" пошкодив купол ТРЦ "Микільський", розташованого в центрі Харкова, з наступним обвалом усередині. На місці події працюють працівники ДСНС України.

О 22:19 унаслідок застосування противником системи залпового вогню "Смерч" постраждали житлові будинки на вулиці Пушкінській.

Синєгубов повідомив, що близько 5-ї ранку внаслідок обстрілів противником Північної Салтівки було пошкоджено газопровід, і близько третини жителів залишилися без газу.

"30% жителів міста залишилися без газу, на місці обстрілів утворилася пожежа газу, яка триває досі. Рятувальники посилено працюють на місці події", - написав Синєгубов.

Водночас Синєгубов зазначив, що ЗСУ йдуть у контрнаступ за багатьма напрямками в області.

"ЗСУ обороняють Харків, ідуть у контрнаступ за багатьма напрямками в області. Ворог деморалізований, знесилений і не чинить активних наступальних дій. Тому вдається до цинічних атак із повітря", - написав Синєгубов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА