14:16 10.03.2022

Держмитниця збільшує кількість працівників на постах для посилення оформлення гумдопомоги - заступник голови митниці

1 хв читати

Державна митна служба збільшує кількість працівників на постах для посилення оформлення гуманітарної допомоги, повідомив перший заступник голови Державної митної служби Олександр Шуцький.

"Наразі ми збільшуємо кількість людей на митних постах для прискорення оформлення гуманітарної допомоги та допомоги благодійним організаціям із таким оформленням", – сказав Шуцький під час пресбрифінгу у Закарпатській області у четвер.

Він нагадав, що Кабмін постановою №236 від 9 березня ще більше спростив оформлення гуманітарної допомоги.

"Я звертаюся до компаній, благодійних організацій, брокерів... Ви можете заповнювати декларацію вручну, а наші співробітники вноситимуть дані до автоматизованого формату", – зазначив він.

Шуцький зазначив, що багато благодійних організацій і фондів нині завозять в Україну гумдопомогу, тому виникають затримки з оформленням, попри спрощений формат цієї процедури.

"Але якщо виникає ситуація, що вантаж стоїть довго, давайте нам інформацію за відкритими каналами - на Facebook або на сайті, оперативно на неї реагуватимемо", - підкреслив він.

Шуцький додав, що митниця передає конфісковане майно зі своїх складів, зокрема транспортні засоби та продукти харчування до Збройних сил України (ЗСУ) та громадських організацій.

"Учора особисто здійснював інспекцію складів конфіскату, вже є перелік товарів, які буде передано найближчим часом", – додав перший заступник голови Держмитниці.

Джерело: https://cutt.ly/3ASSkeW

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА