18:48 10.03.2022

У ЄС засудили обстріл пологового будинку в Маріуполі та інші жорстокі злочини РФ в Україні, за які винних буде покарано, - заява ЄС

2 хв читати
У ЄС засудили обстріл пологового будинку в Маріуполі та інші жорстокі злочини РФ в Україні, за які винних буде покарано, - заява ЄС

 У Європейському Союзі засудили "найрішучішим чином" обстріл пологового будинку в Маріуполі, так само як й інші жахливі злочини, скоєні російськими збройними силами в Україні, висловивши впевненість, що винних буде покарано.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля та європейського комісара Янеша Ленарчича, поширеній у четвер у Брюсселі.

"Європейський Союз найрішучішим чином засуджує обстріл пологового будинку в Маріуполі російськими збройними силами. Ми з жахом бачимо, як російські збройні сили роблять все жорстокіші злочини і нападають на найбеззахисніших і найуразливіших. Така поведінка сил вторгнення ганебна і абсолютно неприйнятна. Винні в цьому в Російській Федерації нестимуть покарання за цей жахливий злочин", - заявили вони.

Крім того, представники ЄС найрішучішим чином засудили облогу міста Маріуполя та інших українських міст, які зазнають інтенсивних бомбардувань з боку Збройних сил Росії, що "викликає жах у цивільного населення і створює гуманітарні катастрофи".

"Ці серйозні порушення міжнародного гуманітарного права мають бути негайно припинені. Ми повторюємо наш настійний заклик до Росії виконати свої обов'язки та зобов'язання з міжнародного права та міжнародного гуманітарного права, а також негайно припинити свої військові операції. Росія несе повну відповідальність за цей акт військової агресії та всі спричинені ним руйнування й людські жертви", - заявили вони. У зв'язку з цим Боррель та Ленарчич від імені ЄС привітали створення Комісії з розслідування у рамках Ради ООН з прав людини, а також початок розслідування прокурором Міжнародного кримінального суду.

"Росію буде притягнуто до відповідальності за ці серйозні порушення та військові злочини. Ми наполегливо закликаємо Росію поважати гуманітарні коридори та дозволити евакуацію цивільного населення в інші частини України. Закликаємо Росію терміново дозволити повну та безперешкодну гуманітарну допомогу в Україні. Закликаємо Російську Федерацію беззастережно вивести всі сили та військову техніку з усієї території України та повною мірою поважати територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України в її міжнародно визнаних кордонах", - закликали вони РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА