12:15 11.03.2022

Moody's знизило рейтинг Білорусі до "Ca" з "B3" із "негативним" прогнозом

1 хв читати

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило довгостроковий рейтинг Білорусі та рейтинг її старшого незабезпеченого боргу одразу на чотири ступені - до "Ca" з "B3", прогноз рейтингів залишається "негативним", йдеться в пресрелізі агентства.

Одночасно Moody's знизило межу рейтингів Білорусі у національній та іноземній валюті до "Caa3" та "Ca" з "B2" та "B3" відповідно.

"Зниження рейтингів відображає послаблення кредитоспроможності Білорусі на тлі воєнного вторгнення Росії в Україну, що триває. Білорусь безпосередньо зазнає значного подальшого посилення санкцій, спрямованих проти ключових секторів економіки і фінансової системи, що обмежить і без того вузькі зовнішні резерви країни і поставить під загрозу її здатність обслуговувати борг. Зовнішня позиція країни буде піддана подальшому ризику, як і її макроекономічна та фінансова стабільність", - пояснюється в пресрелізі.

На думку Moody's, "дефолт Білорусі стає дедалі ймовірнішим, враховуючи побоювання щодо готовності уряду погасити свої боргові зобов'язання та очікування того, що будь-яка потенційна фінансова підтримка з Росії навряд чи буде використана для цієї цілі".

У пресрелізі також зазначається, що зниження рейтингу Білорусі пов'язане з серйозним погіршенням кредитного профілю Росії, що історично було ключовим фактором і джерелом фінансової підтримки республіки.

Moody's не є офіційним рейтингувальним агентством Білорусі і надає республіці рейтинги за своєю ініціативою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА