15:21 11.03.2022

Усі об'єкти в зоні відчуження ЧАЕС перебувають під контролем російських військових, контроль стану безпеки неможливий – ДІЯРУ

1 хв читати
Усі об'єкти в зоні відчуження ЧАЕС перебувають під контролем російських військових, контроль стану безпеки неможливий – ДІЯРУ

Усі розташовані в зоні відчуження об'єкти державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" продовжують перебувати під контролем військових країни-агресора, повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ).

"Починаючи з 11:22 9 березня 2022 року на майданчику ДСП "Чорнобильська АЕС" відсутнє електропостачання та, відповідно, відсутній будь-який зв'язок із персоналом, що перебуває на ДСП "Чорнобильська АЕС". Регулюючий контроль за станом ядерної та радіаційної безпеки на майданчику ДСП "Чорнобильська АЕС" та на території зони відчуження, а також контроль ядерних матеріалів на підприємстві неможливий", – зазначено в повідомленні.

Роботу Автоматизованої системи радіаційного контролю зони відчуження досі не відновлено. Реальна ситуація на майданчику наразі не відома.

За інформацією керівництва ДСП "Чорнобильська АЕС", що перебуває в м. Славутич, майданчик атомної електростанції вдалося забезпечити додатковим запасом дизельного палива для дизельних електростанцій, що забезпечують аварійне електроживлення сховищ відпрацьованого ядерного палива, а також Нового безпечного конфайменту над об'єктом "Укриття". Тривають спроби відновити зовнішнє електропостачання майданчика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА