18:49 11.03.2022

Україна та Польща сформували сильний союз – Зеленський

2 хв читати
Україна та Польща сформували сильний союз – Зеленський

Україна та Польща вже сформували сильний союз, який виріс із реальності, заявив у п'ятницю президент України Володимир Зеленський, виступаючи через відеозв'язок у польському сеймі. Текст виступу виклав у фейсбуці заступник голови Офісу президента Андрій Сибіга.

"Я відчуваю, що ми вже сформували надзвичайно сильний союз. Хай неформальний. Але союз, який виріс із реальності. А не зі слів на папері. З тепла у нашому серці, а не з промов політиків на самітах", - сказав він.

"З того, як ви поставилися до наших людей. До українців, які врятувалися на вашій землі від зла, яке прийшло на нашу землю. Більше ніж півтора мільйона громадян України! В абсолютній більшості жінки та діти. Вони не почуваються на чужині, не почуваються у приймах. Ви зустріли наших людей у своїх родинах. Із польською делікатністю. З братською добротою", - продовжив президент України.

Зеленський також подякував Польщі за "докладені зусилля, щоб ми могли убезпечити українське небо".

"За 16 днів цієї війни українська гордість і польська честь, українська сміливість у боях і польська щирість допомагають нам... Дозволяють мені сказати зараз важливі слова. Слова про те, що між нашими народами панує справжній мир. Мир між рідними. Мир між братами", - сказав президент України, додавши, що "зараз я дуже хочу, щоб ці слова почули наші спільні сусіди. Білоруси".

Зеленський також відзначив допомогу Польщі в підтримці євроінтеграції України. "Ми бачили вчора (на зустрічі лідерів країн Євросоюзу – ІФ), як і про що говорили країни Євросоюзу. Ми бачили, хто був справжнім лідером і боровся за сильну Європу. За спільну європейську безпеку. А хто намагався зупинити нас. Хто намагався Вас зупинити...", - сказав він.

"Я вдячний за всю допомогу, яку ми отримали від вашої держави, вашого народу. Я вдячний за зусилля, яких ви докладаєте, щоб ми могли убезпечити українське небо. Я вірю, що нам вдасться досягти результату в тому, що дуже потрібно нам усім. Якщо Бог дасть і ми переможемо в цій війні, то ми розділимо перемогу з нашими братами та сестрами. Це наша велич. І ваша велич. Це боротьба за нашу та вашу свободу. Це спільна історія великих народів!", - сказав на завершення Зеленський.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА