14:42 12.03.2022

Україна запроваджує заборону на експорт добрив – Мінагрополітики

1 хв читати
Україна запроваджує заборону на експорт добрив – Мінагрополітики

Уряд України запроваджує заборону на експорт добрив з України, повідомив міністр аграрної політики Роман Лещенко у Facebook.

"У зв'язку з воєнним станом для збереження рівноваги на внутрішньому ринку значущих мінеральних добрив уряд запроваджує нульову квоту для їхнього експорту. Тобто фактичну заборону на вивезення добрив з України", – зазначив він.

Лещенко уточнив, що це стосується азотних (код УКТ ЗЕД 3102), фосфорних (код УКТ ЗЕД 3103) та калійних (код УКТ ЗЕД 3104) мінеральних чи хімічних добрив.

За його словами, у цьому списку також складні добрива – із вмістом двох або трьох поживних елементів: азоту, фосфору та калію; інших добрив; товарів цієї групи у таблетках, упаковках масою брутто не більше за 10 кг (код УКТ ЗЕД 3105).

"Наголошую, що ця заборона має вимушений і тимчасовий характер і застосовується для відновлення рівноваги певних товарів на внутрішньому ринку та забезпечення посівної кампанії, що надзвичайно важливо, щоб не допустити продовольчої кризи в Україні та світі", – зазначив глава Мінагрополітики.

Як повідомлялося, декількома днями раніше уряд вніс добрива до переліку товарів критичного імпорту, для закупівлі яких дозволено купувати валюту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА