18:26 12.03.2022

Перемога у війні з Росією збереже українську націю - Зеленський

2 хв читати
Перемога у війні з Росією збереже українську націю - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що зараз триває війна з Росією за збереження української нації.

"Що стосується того, чому ти воюєш, - тому що (інакше - ІФ) у тебе просто не залишиться твого народу. Це не про емоції. Це про те, що у вас просто немає іншого виходу. Ти повинен відстоювати, якщо ти хочеш, щоб Україна залишалася. І перемога в цій війні для нас – щоб Україна залишилася, українці залишилися, люди щоб були живі, щоб нація нікуди не ділася", - розповів Зеленський під час спілкування з іноземними журналістами в Києві.

"Ви зрозумійте, що ми неспроможні жити і піднімати щоденно російський прапор, співати гімн цієї держави... Ми себе з'їмо зсередини. Розумієте, так не можна жити. Це вже не життя. Це муки. І тому ти відстоюєш своє право, свою свободу, а в іншому випадку - це просто буде велика тюрма на цій території. Тому від розмови і від діалогу залежить перемога у цій війні. А перемога - це зберегти нашу націю. Для мене це - перемога. І щоб емоційно ми себе зберегли, щоб ми залишились вільними з нашими цінностями, які ми сьогодні відстоюємо", - додав він.

За словами президента, він не знає, що буде перемогою для РФ, однак упевнений, що цю війну Росія програла навіть не Україні, а історично для свого російського народу.

Він також наголосив, що не знає жодного прикладу, коли б війна закінчилася історичною перемогою для людей.

"Те, що я знаю, що вивчав і на чому отримав освіту, - я ніколи не бачив позитиву від будь-якої війни. Окремо емоція в один день, у два дні, що ти щось захопив, відбив, зберіг, - так, але усі ці емоції закінчуються", - сказав глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА