12:21 13.03.2022

Офіс генпрокурора: відкрито справи за фактами обстрілів Святогірської Лаври та евакуаційного поїзда в Донецькій області

1 хв читати

Прокуратура розпочала розслідування у зв’язку з обстрілом Свято-Успенської Святогірської Лаври УПЦ (МП) та евакуаційного поїзда в Донецькій області.

"Під процесуальним керівництвом окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі в неділю.

У відомстві наголошують, що ввечері 12 березня окупант, використовуючи авіацію, завдав удару по території Святогірської Лаври.

"Пошкоджено приміщення, в яких перебували 929 осіб, зокрема 200 дітей. За попередніми даними, понад 30 людей дістали поранень. Точну кількість постраждалих встановлюють. Також вибуховою хвилею пошкоджено поруч приватні автомобілі та приміщення магазинів", - наголошується в повідомленні.

За інформацією Офісу генпрокурора, увечері 12 березня внаслідок авіаційного удару збройних сил РФ біля залізничної станції Брусине пошкоджено 13 пасажирських вагонів поїзда Львів – Краматорськ, які призначалися для евакуації мирного населення та доставки гуманітарної допомоги, загинули та поранені провідниці.

Крім того, як йдеться в повідомленні, у ніч з 12 на 13 березня під час обстрілу м. Святогірська снаряд потрапив до адміністративної будівлі дитячого оздоровчого комплексу, внаслідок чого частково пошкоджено 3 корпуси, дані про постраждалих встановлюються.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/3154

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА