13:11 14.03.2022

Південний ГЗК через блокування Росією акваторії Чорного моря не може відправляти продукцію до Азії та Північної Африки, зосередився на європейських клієнтах

3 хв читати

Південний гірничо-збагачувальний комбінат (ПГЗК, Дніпропетровська обл.) через блокування акваторії Чорного моря не має змоги відправляти залізорудний концентрат споживачам до Азії та Північної Африки.

Згідно з пресрелізом компанії в понеділок, Південний ГЗК третій тиждень працює в умовах воєнного часу: "на рахунку кожна гривня, кожен літр палива, кожен кіловат електроенергії". Сувора економія фінансових та матеріальних ресурсів дає змогу підприємству зберігати ситуацію в стабільному, контрольованому та керованому стані, зазначається у заяві.

"Збройна агресія Росії проти України негативно впливає на роботу Південного гірничо-збагачувального комбінату. Через блокування акваторії Чорного моря Південний ГЗК не має можливості відправляти залізорудний концентрат споживачам до Азії та Північної Африки. Єдиний спосіб відвантаження - залізничним транспортом до Європи", - констатується в інформації підприємства.

Обмеження зі збутом товарної продукції змусили Південний ГЗК знизити завантаження виробничих потужностей. Комбінат тимчасово призупинив декілька технологічних секцій збагачувального переділу. Частину виробленого концентрату підприємство відвантажує на внутрішній склад.

В інформації компанії наголошується, що незважаючи на складну обстановку, Південний ГЗК забезпечує неухильне виконання трьох основних пріоритетів. Насамперед йдеться про збереження життя та здоров'я працівників. Потім забезпечення стабільної роботи підприємства та регулярну виплату зарплати.

Захисні споруди комбінату перебувають у справному стані. Укриття готові розмістити робочу зміну підприємства та мешканців найближчих будинків мікрорайону Південний. Приміщення забезпечені водою та сухим пайком, передбачена можливість використання мобільного інтернету.

Накопичений запас міцності дає змогу комбінату реалізовувати важливі виробництва інвестиційні програми. Зокрема, ПГЗК продовжує капітальний ремонт будівель цехів дроблення та збагачення. Підприємство також веде реконструкцію діючих та будівництво нового хвостосховища.

Південний ГЗК виконує фінансові зобов'язання перед персоналом. Підприємство в повному обсязі нараховує працівникам зарплату. При цьому гроші на банківський рахунок робітників надходять у встановлені законодавством України терміни.

Генеральний директор ПГЗК Костянтин Федін зазначив, що підприємство мобілізує необхідні ресурси для забезпечення виробничого процесу.

"Технологічні переділи - від видобутку руди до складування хвостів (відходів - ІФ) - працюють у штатному режимі. Я вдячний колективу комбінату, який, незважаючи на складнощі, виконує свої функціональні обов'язки. Це переконливо свідчить про те, що співробітники підприємства - згуртована та міцна команда. Упевнений, що ми гідно пройдемо це випробування і станемо ще сильнішими. Я вірю у перемогу України над ворогом та успішне майбутнє для кожного з нас", - сказав Федін, слова якого наводить пресслужба.

Південний ГЗК є одним із основних виробників залізорудної сировини в Україні - концентрату. Займається видобутком та збагаченням бідних залізистих кварцитів із отриманням залізорудного концентрату.

Сировинну базу комбінату становлять кварцити Скелеватського родовища, розташованого у центральній частині Криворізького залізорудного басейну.

ПГЗК контролюється групою "Метінвест" та компанією Lanebrook Ltd. (раніше мажоритарний акціонер компанії Evraz Group, у 2018 р. вийшла зі складу акціонерів групи), яка наприкінці 2007 року придбала 50% акцій ПГЗК у групи "Приват" (Дніпро).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА