17:39 14.03.2022

Цілеспрямоване знищення окупантами сільськогосподарської техніки ставить під загрозу весняну посівну кампанію – ГУР Міноборони

1 хв читати
Цілеспрямоване знищення окупантами сільськогосподарської техніки ставить під загрозу весняну посівну кампанію – ГУР Міноборони

Цілеспрямоване знищення російськими окупантами сільськогосподарської техніки ставить під загрозу проведення весняної посівної кампанії в Україні, повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Зокрема, подібні систематичні випадки було зафіксовано у Броварському районі (Київська область), Мелітопольському районі (Запорізька область), Прилуцькому, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах (Чернігівська область), а також у низці районів Херсонської та Харківської областей.

Як повідомляється, вночі 13 березня у населених пунктах Чупахівка та Оленинське Охтирського району (Сумська область) російські війська завдали прицільного авіаційно-бомбового удару по місцях зберігання сільськогосподарської техніки. Унаслідок удару було знищено понад 30 одиниць техніки.

Крім зазначеного, загарбники масово використовують с/г техніку для проведення інженерних робіт, зведення укріплень і як трактори для бронетехніки. У тимчасово окупованих населених пунктах до таких робіт примусово залучають місцеве населення.

"Цілеспрямоване знищення ворогом сільськогосподарської техніки поставить під загрозу проведення посівної кампанії у весняний період. Це може призвести до гуманітарної кризи в окремих регіонах нашої держави", - зазначено в повідомленні.

Водночас під загрозою опиняється продовольча безпека не лише України, яка є одним із основних постачальників сільськогосподарських культур на ринки Європи та Китаю.

Джерело: https://t.me/DIUkraine/136

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА