10:36 15.03.2022

Кількість жертв ракетного удару по телевежі біля Рівного зросла до 19, розбір завалів триває – голова обладміністрації

2 хв читати
Кількість жертв ракетного удару по телевежі біля Рівного зросла до 19, розбір завалів триває – голова обладміністрації

Ракетний удар окупаційних військ по телевізійній вежі в с. Антополі біля м. Рівного вранці в понеділок забрав життя принаймні 19 людей, повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

"Ми маємо поінформувати, що кількість жертв, загиблих більша. Операція з розблокування завалів триває і станом на 8:30 сьогоднішнього ранку у нас 19 загиблих і дев'ять постраждалих... Це ще не остаточна цифра. Працюємо, залишилося лише кілька годин і розблокуємо вже всю завалену територію", - сказав Коваль в ефірі телеканалу "Рада" у вівторок уранці.

На запитання, чи є серед загиблих випадкові люди, чи всі вони є співробітниками мовного центру, голова обладміністрації відповів, що "випадкових людей там точно не було", і повідомив, що наразі першочерговим завданням є порятунок живих людей, які ще можуть перебувати під завалами.

За його словами, наразі доступ до супутникового та кабельного мовлення є у всій Рівненській області.

Коваль також розповів, що Рівненська область наразі виконує роль гуманітарного хаба, транзитно-сортувальної станції. "Отримуємо сотні тонн вантажів, їх формуємо відповідно до потреб і в координації з Офісом президента відправляємо залізницею та автомобільним транспортом уже відсортовані. Деякі автомобілі йдуть з ліками, деякі з харчуванням", - повідомив він.

Голова обладміністрації також повідомив, що на Рівненщині наразі залишаються приблизно 2 тис. внутрішньо переміщених мешканців України з інших областей. "Місця є, ми розгорнули ще потужності точно в декілька десятків тисяч місць для того, щоб прийняти наших земляків з інших областей... Багато хто з них залишається на декілька днів, а потім переміщається, але є й ті, хто залишився надовго. Приємно те, що багато хто вже в пошуках робочих місць влаштовується на наші підприємства… Чоловіки, які приїжджають, стають на облік до військкоматів", - розповів Коваль.

Як повідомлялося, вранці близько 5:25 у понеділок дві ракети атакували телевізійну вежу біля м. Рівного та адміністративне приміщення біля неї. До вечора того самого дня було відомо про дев'ятьох загиблих і дев'ятьох постраждалих внаслідок удару.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА