10:39 15.03.2022

Австралія та Нідерланди звернуться до ІСАО для притягнення РФ до відповідальності за участь у збитті рейсу МН17 над Донбасом - МЗС

1 хв читати

Австралія та Нідерланди звернуться до Міжнародної організації цивільної авіації ІСАО для притягнення РФ до відповідальності за участь у збитті в липні 2014 року літака "Малайзійських авіаліній" рейсу МН17 над Донбасом, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

Раніше Австралія та Нідерланди спільно закликали Росію взяти на себе відповідальність за її роль у збитті літака відповідно до міжнародного права.

Переговори щодо цього між Росією з одного боку і Австралією та Нідерландами з іншого Росія припинила в односторонньому порядку.

Як наголошують у МЗС, жодне протиправне діяння РФ не залишиться без відповіді цивілізованого світу та міжнародного правосуддя.

Водночас МЗС України продовжить роботу над притягненням РФ до відповідальності з використанням усіх наявних міжнародно-правових механізмів. Знищення лайнера рейсу МН17 є одним із предметів позову до Міжнародного суду ООН, ініційованого Україною у 2017 році.

IСАО є спеціалізованою установою ООН, яка встановлює норми цивільної авіації та координує її розвиток з метою підвищення безпеки з 1947 року. Штаб-квартира розташована в Монреалі, Канада.

Джерело: https://www.facebook.com/100064814226458/posts/337997435037395/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА