12:57 15.03.2022

В Україні спростили виїзд за кордон для людей з інвалідністю на час війни – нардеп

1 хв читати

В Україні на час воєнного стану спростили виїзд за кордон для людей з інвалідністю І та ІІ групи, повідомив народний депутат Павло Сушко (фракція "Слуга народу").

"Під час воєнного стану особи з інвалідністю І та ІІ груп, незалежно від віку, можуть перетинати державний кордон України за наявності одного з наступних документів: довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією або посвідчення, що підтверджує відповідний статус, пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу", – пояснив він у своєму телеграм-каналі.

Парламентарій також уточнив, що разом із кожною людиною з інвалідністю І та ІІ групи, яка потребує постійного догляду, дозволено перетинати кордон одному з членів сім'ї першого ступеня кровної споріднення, який досяг 18-річного віку, або іншій особі, яка досягла 18-річного віку і здійснює догляд відповідно до законодавства.

Документом, що підтверджує догляд у цьому разі, може бути посвідчення, довідка про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд.

Окрім того, людину з інвалідністю, яка визнана недієздатною або обмежена в дієздатності, може супроводжувати один опікун, піклувальник або член сім'ї першого ступеня кровної спорідненості, який досяг 18-річного віку.

Джерело: https://t.me/sushko_pavlo/781

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА