13:46 15.03.2022

Українці, які прибувають до Ізраїлю, повинні мати попередній дозвіл МВС – посольство

3 хв читати
Українці, які прибувають до Ізраїлю, повинні мати попередній дозвіл МВС – посольство

Ізраїль встановив правила в'їзду до країни для українців, зокрема, прибуття до Ізраїлю та посадка на рейс здійснюються за наявності попереднього дозволу Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю, повідомило посольство України в Ізраїлі.

"Прибуття до Ізраїлю та посадка на рейс(и) здійснюються за умови наявності попереднього дозволу МВС Ізраїлю", - йдеться у повідомленні на сайті посольства у понеділок.

Окрім того, встановлено квоту для 5 тис. громадян України, які зможуть в'їхати до країни. Зазначається, що частину квоти Ізраїль уже прийняв і прийматиме далі.

"Якщо громадянин України бажає приїхати до Ізраїлю на запрошення громадянина Ізраїлю, громадянин Ізраїлю зобов'язаний підписати декларацію для запрошеного на сайті Управління з питань народонаселення та імміграції за допомогою електронної анкети за посиланням https://login.gov.il/nidp/saml2/sso?id=usernamePasswordSMSOtp&sid=0&option=credential&sid=0. Громадяни України, які подають заяву на приїзд до Ізраїлю, мають заповнити електронну заявку на сайті міністерства закордонних справ Ізраїлю за посиланням https://govforms.gov.il/mw/forms/[email protected]#!pirteyHamevakesh. Відповідь на запит заявника буде надіслана на електронну адресу заявника", - пояснили у посольстві.

Крім того, якщо заявник прибув до Ізраїлю на запрошення громадянина Ізраїлю, який проживає в Ізраїлі, запрошений заявник має отримати запрошення від громадянина Ізраїлю перед заповненням заявки. Наголошується, що МВС Ізраїлю є єдиним уповноваженим органом, який ухвалює рішення про пропуск іноземців, зокрема українців на теренах країни.

Враховуючи попередні випадки відмов українцям у перетині кордону або тривалу перевірку підстав в'їзду до країни, що змушувало громадян України годинами чекати на результати перевірок, посольство настійно рекомендує українцям перед поїздкою до Ізраїлю врахувати, що Ізраїль не приймає біженців з України.

Уряд Ізраїлю також визначив пріоритетні категорії осіб, які можуть в'їхати до Ізраїлю за певних умов (наприклад подружжя/діти-громадян України та громадян Ізраїлю, які постійно проживають в Україні; громадяни, які раніше подали прохання на возз'єднання сім'ї з громадянами Ізраїлю, члени сімей ізраїльтян першої лінії спорідненості, нові репатріанти та особи, що мають єврейське коріння).

"Особи, які намагаються в’їхати до Ізраїлю в статусі туристів (наприклад ви просто хочете перечекати завершення війни в Ізраїлі чи маєте в Ізраїлі друзів, родичів, які не мають статусу в Ізраїлі) не можуть безперешкодно в’їхати в країну", - зазначили в посольстві України.

Посольство також закликало тих, хто має твердий намір в'їжджати до Ізраїлю, обов'язково консультуватися з ізраїльськими адвокатами, більшість з яких наразі надають безоплатну юридичну консультацію.

"Посольство закликає громадян України обов’язково врахувати зазначену інформацію та не в’їжджати в Ізраїль у разі наявності негативної візової історії (наприклад ті особи, які були раніше в Ізраїлі і порушили візовий режим, тобто перебували в країні нелегально. Також врахуйте, що якщо ваші родичі наразі знаходяться в Ізраїлі нелегально, вам також буде відмовлено у в’їзді)", - уточнюється в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА