14:41 15.03.2022

Imperial Tobacco передасть свої активи в РФ місцевій юрособі, щоб обійти санкції - нардеп Железняк

2 хв читати

Британський концерн Imperial Brands Plc, до якого входить тютюнова компанія Imperial Tobacco, має намір передати свої активи та право вести операційну діяльність зареєстрованій в РФ юрособі, щоб обійти санкції та ізоляцію з боку міжнародних компаній, спричинену вторгненням російських військ в Україну.

"Imperial Tobacco передає свої активи та операції на російському ринку місцевій юрособі. Це та компанія, яка чітко заявила про припинення діяльності в Росії та зупинку заводу", - написав народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі у вівторок.

Железняк не став уточнювати назву цієї російської юрособи.

Політик наголосив, що цей "трансфер" активів виглядає як спроба іноземної компанії обійти міжнародні санкції проти країни-агресора Росії, щоб продовжувати здійснювати в ній продаж тютюнових виробів і отримувати прибуток на ринку цієї країни.

Железняк нагадав, що 9 березня Imperial Tobacco "припинив" усі операції в Росії, зокрема зупинив виробництво на своєму заводі у Волгограді та припинив продаж і маркетингову діяльність на її ринку.

Як повідомлялося, Imperial Brands після початку агресії РФ призупинив роботу в Україні, щоб убезпечити 600 своїх співробітників.

Росія і Україна є відносно невеликими ринками для групи, на їхню частку припало близько 2% виручки та 0,5% скоригованого операційного прибутку в 2021 році.

Британський концерн Imperial Brands Plc, до якого входить тютюнова компанія Imperial Tobacco, випускає сигарети під такими найменуваннями як Davidoff, Gauloises, JPS, Fine та West.

https://web.telegram.org/z/#-1171783645

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА