17:32 15.03.2022

Російські загарбники залякують жителів тимчасово окупованих територій України - Денісова

1 хв читати

Російські загарбники застосовують тактику залякування жителів тимчасово окупованих територій України, повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Зокрема, в Енергодарі російські бойовики відключили систему оповіщення населення про небезпеку, тривають напади на жителів, під час перевірки автомобілів окупанти трощать переднє скло у разі, якщо воно тоноване, а також забирають мобільні пристрої.

У Тростянці Сумської області російські загарбники заганяють місцевих жителів у фейкові "зелені коридори" та намагаються створити за допомогою них "живі" щити. Незгодних беруть у полон.

Озброєні російські військові також вриваються в будинки, вибивають вікна, двері, розповідають людям про те, що якщо вони не залишать свої домівки, то буде гірше, що треба виїжджати на територію Російської Федерації. Так росіяни намагаються створити картинку для пропаганди.

Жителям тимчасово окупованої Херсонської області надсилають повідомлення із погрозами та вимогами співпрацювати з "новою владою".

"Розправи та знущання з мирних жителів - це військовий злочин, визначений Статутом міжнародного військового трибуналу та Римським статутом міжнародного кримінального суду, і порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Прошу міжнародну спільноту врахувати ці факти при посиленні тиску на державу-терориста для припинення війни та виведення армії російських загарбників з України", - написала Денісова у фейсбуці.

Джерело: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=502720237875920&id=100044138451142

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА