10:45 16.03.2022

Eli Lilly призупинить постачання до РФ ліків, що не є життєво необхідними

2 хв читати

Американська фармацевтична Eli Lilly and Co. на тлі ситуації на Україні припинить постачання в Росію ліків, які не є життєво необхідними.

При цьому компанія, згідно з її повідомленням, продовжить постачати медикаменти для лікування і профілактики захворювань, що загрожують життю, таких як рак і діабет.

Компанія також призупинить усі інвестиції, рекламну діяльність і нові клінічні випробування в Росії.

Eli Lilly стала першою великою американською фармкомпанією, що відкрито оголосила про плани обмежити експорт своєї продукції у зв'язку із ситуацією в Україні. Інші виробники ліків наразі дистанціюються від Росії, пише газета Financial Times.

Увесь прибуток від продажу в РФ життєво необхідних лікарських препаратів, зокрема інсулін і ліків для лікування ракових захворювань, буде пожертвувано на гуманітарну допомогу, уточнила компанія.

"Протягом майже 150 років завданням Lilly було забезпечити пацієнтам доступ до необхідних ліків незалежно від місця проживання", - ідеться в повідомленні компанії.

"У рамках наших операцій у Росії відтепер ми сфокусуємося на тому, щоб забезпечити людям, хворим на рак і діабет, доступ до необхідних лікарських препаратів Lilly".

Санкції Заходу стосовно Росії не поширюються на експорт лікарських препаратів і компонентів, необхідних для їх виробництва, а також медичного обладнання. Це означає, що фармкомпанії опинилися серед небагатьох галузей, які можуть зберегти велику присутність у Росії, пише FT.

Pfizer Inc. (SPB: PFE) минулого тижня повідомила, що призупинення постачання її лікарських препаратів до Росії стало би прямим порушенням засадничого принципу компанії - пріоритетності пацієнтів. Тим часом компанія повідомила, що жертвуватиме прибуток, отриманий у Росії, на гуманітарні потреби для України.

Акції Eli Lilly під час додаткових торгів у Нью-Йорку у вівторок подорожчали на 0,08%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА