10:57 16.03.2022

Створення гуманітарного коридору та евакуацію людей із Ізюму зірвано з вини російської сторони - заступник мера

1 хв читати
Створення гуманітарного коридору та евакуацію людей із Ізюму зірвано з вини російської сторони - заступник мера

Зусилля зі створення гуманітарного коридору та евакуації населення із Ізюму Харківської області зірвано.

Як повідомив заступник міського голови Володимир Мацокін, з вечора 15 березня Харківська обласна військова адміністрація домовилася про гуманітарний коридор та евакуацію населення.

"Ізюмській міський голова Валерій Марченко і всі ми сформували колону автобусів, підготовлена гуманітарна допомога різноманітного характеру (вода, дитяче харчування, консерви, хліб…). Але гуманітарний конвой, який у зворотному напрямку повинен був евакуювати ізюмчан, з вини російської сторони був зірваний. Згода на нього не надана. Колона не рушила", - написав Мацокін на своїй сторінці у фейсбуці.

"Сподіваємось, що найближчим часом ситуація зміниться і люди отримають довгоочікувану допомогу", - додав він.

Як повідомлялося, 15 березня заступник міського голови Ізюму Володимир Мацокін заявив, що ситуація в Ізюмі не краща, ніж у Маріуполі. Місто два тижні в облозі. Люди без води, без світла, тепла, їжі, ліків, зв'язку. Вцілілі під обстрілами помирають через відсутність медичної допомоги і їх нікому ховати.

Мацокін наголосив, що через обстріл неможливо підвезти гуманітарну допомогу та евакуювати людей і закликав без зволікання знайти можливість та забезпечити Ізюму коридори для евакуації й доставки гумдопомоги.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА