13:48 16.03.2022

Російські окупанти не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих з ОРДЛО - ГУР МО

2 хв читати
Російські окупанти не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих з ОРДЛО - ГУР МО

Російські окупанти не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих з "ЛНР", "ДНР" і спалюють тіла росіян, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"Родичам пояснюють, що жодних виплат за смерть мобілізованих з "ЛНР" і "ДНР" не передбачено навіть за наявності російського паспорта", - розповіло ГУР МО в телеграмі в середу.

Водночас, за інформацією ГУР, родичам офіційно загиблих росіян обіцяють виплатити 12 мільйонів рублів.

"У тимчасово окупованому Луганську відкрито пункт видачі тіл загиблих "мобілізованих" жителів окупованих територій у магазині "Копійка". Видачею тіл займається так звана поліція російської окупаційної армії. При цьому з документів родичам загиблих видають тільки свідоцтво про смерть і дозвіл на поховання. Жодних документів - де, як і за яких обставин вони загинули – немає", - зазначається в повідомленні.

За даними ГУР, щоб приховати реальну кількість загиблих, окупанти використовують Донецький металургійний комбінат для спалювання трупів місцевих "новобранців" і добровольців, які прибули з Росії. Точна кількість спалених невідома.

У ГУР також зазначили, що на тимчасово окупованих територіях Донецької області триває примусовий набір до складу 1 Армійського корпусу збройних сил РФ.

"Переважна частина "новобранців" відбуває в найгарячіші точки без відповідної підготовки. Здебільшого їх використовують на передовій для розчищення перешкод і риття окопів. Відзначається вкрай низький рівень забезпечення та брак їжі. Втрати серед "новобранців" сягають 70-80%", - наголосили в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА