14:29 17.03.2022

Шмигаль закликав МКЧХ активніше сприяти евакуації мирного населення з українських міст

1 хв читати
Шмигаль закликав МКЧХ активніше сприяти евакуації мирного населення з українських міст

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та президент Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер обговорили організацію термінових гуманітарних коридорів для населення, яке перебуває у зонах бойових дій.

"У низці міст, заблокованих російськими військами, зокрема Маріуполі, склалася критична ситуація. Дії держави-агресора - злочин геноциду проти українського народу. Ми розраховуємо на швидке розширення діяльності Комітету Червоного Хреста, зокрема через Механізм оперативного розгортання в Україні", - наводить слова Шмигаля пресслужба уряду за результатами зустрічі.

Прем'єр наголосив, що мільйони людей невідкладно потребують продовольства, медикаментів, води, інших критично необхідних товарів.

Він також додав, що Україна розраховує на активну роботу з донорами щодо збору коштів для надання гуманітарної допомоги країні.

Шмигаль особливо наголосив, що українська сторона максимально оперативно дозволила вільне пересування персоналу й товарів Комітету Червоного Хреста.

"Готові й надалі сприяти гуманітарній діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні", - зазначив глава уряду.

Шмигаль закликав МКЧХ робити активніші та завзятіші кроки для сприяння евакуації мирного населення з українських міст, які перебувають в облозі і щодня зазнають вогневого ураження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА