16:44 17.03.2022

ВАКС знизив розмір застави за Насірова до 31 млн грн

2 хв читати
ВАКС знизив розмір застави за Насірова до 31 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 17 березня частково задовольнив клопотання захисника та самого обвинуваченого – ексголови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова про зменшення розміру застави із 36 млн грн до 31 млн грн, змінивши запобіжний захід, повідомив ВАКС у телеграм-каналі в четвер.

"Суд ухвалив рішення змінити запобіжний захід обвинуваченому у вигляді застави в розмірі 36 001 461 грн на запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 31 002 576 грн. Різницю суми в розмірі 4 998 885 грн буде перераховано на спеціальний рахунок на підтримку Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у ніч на 3 березня 2017 року Романа Насірова затримали детективи Національного антикорупційного бюро України в рамках розслідування справи про реструктуризацію рентних платежів за видобуток газу компаній, пов'язаних із народним депутатом Олександром Онищенком, який покинув Україну та проживає за її межами.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у листопаді 2017 року затвердила та направила до суду обвинувальний акт, складений детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за результатами досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Насірова, а також керівника департаменту ДФС.

Насірова та його підлеглого обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА