18:15 17.03.2022

УЗА закликала ключових зернотрейдерів припинити співпрацю з країною-агресором РФ

2 хв читати
УЗА закликала ключових зернотрейдерів припинити співпрацю з країною-агресором РФ

Велика організація зернотрейдерів "Українська зернова асоціація" (УЗА) закликала міжнародний зерновий бізнес припинити співпрацю з російським бізнесом і державою-агресором РФ через її вторгнення в Україну та нарощування військової агресії.

Відповідні листи із закликом припинити роботу на російському ринку організація розіслала першим особам міжнародних зернотрейдерів, серед яких Vittera, OLAM, COFCO, LDC, ADM, Soufflet та інші, повідомляється на сайті УЗА у четвер.

Асоціація закликала міжнародних зернотрейдерів негайно припинити діяльність у Росії, зупинити закупівлі у неї товарів і послуг, припинити постачання ресурсів і товарів до РФ, яка вчиняє військові злочини проти українців, вбиває цивільних осіб, тероризує світ новою ядерною аварією та обстрілює найбільшу в Європі атомну станцію у Запорізькій області.

"Ба більше, російські війська активно бомблять сільськогосподарські підприємства, зернозберігальні та інфраструктурні об’єкти, захоплюють сільськогосподарську техніку та всіляко заважають проведенню посівної кампанії, аби таким чином вплинути на зрив продовольчої безпеки світу", - наголосила УЗА у відкритому листі.

Асоціація також закликала зернотрейдерів підтримати українську економіку, купуючи у неї фуражне зерно, олійні культури, шрот та олію, і тим самим допомогти українській економіці оборонятися від російської агресії та підтримати громадянське населення.

"УЗА переконана, що відповідальні дії міжнародного бізнесу допоможуть зупинити безпрецедентну агресію проти України", - підсумувала асоціація у зверненні.

Як повідомлялося, провідні українські аграрні асоціації 4 березня звернулися до міжнародних зернотрейдингових компаній із проханням припинити закупівлю зерна та будь-яку співпрацю з РФ як із країною-агресором.

На початку березня президент "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ) Петро Мельник повідомив, що міжнародні компанії John Deere, Corteva, Louis Dreyfus Commodities, Trimble офіційно призупинили свої постачання до РФ і бізнес із цією країною через військову агресію Росії проти України.

Українська зернова асоціація (УЗА) – об'єднання виробників, переробників та великих експортерів зерна, які щорічно експортують майже 90% української зернової продукції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА