19:37 17.03.2022

Єрмак закликав провідні інвестиційні компанії світу взяти участь у відновленні України після війни

2 хв читати
Єрмак закликав провідні інвестиційні компанії світу взяти участь у відновленні України після війни

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак на онлайн-зустрічі з представниками провідних світових інвестиційних компаній розповів про бомбардування українських міст, що тривають, повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Про жахливу ситуацію в Маріуполі сьогодні говорить увесь світ. Не набагато краща ситуація в Харкові, в населених пунктах навколо Києва. Та Україна ніколи не здасться, ніколи не поступиться своєю незалежністю. А армія країни, яка не є членом НАТО, зупинила й продовжує боротися з однією з найбільших армій світу", – наголосив Єрмак.

Він зазначив, що переговори з Російською Федерацією щодо припинення війни відбуваються непросто, і дуже складно передбачити все, про що врешті-решт сторони, можливо, домовляться. Але для України точно немає компромісів щодо її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності.

Єрмак висловив переконання, що війна Росії проти України зруйнувала структуру не лише європейської, а й світової безпеки, і потрібно будувати нову, де Україні належатиме одна з ключових позицій.

Він також зазначив, що після завершення війни українці дуже швидко відновлюватимуть свою країну. Для цього Україна планує залучити кошти міжнародних партнерів, а також репарації, які має сплатити Російська Федерація.

Він закликав бізнес інвестувати в купівлю військових облігацій українського уряду, а відповідальні компанії, які вже пішли чи йдуть з Росії, – переорієнтовуватися в майбутньому на Україну. Також, на думку Єрмака, було б правильно розглянути питання створення спеціальних фондів чи індивідуальних програм для відновлення й відбудови України.

"Найкращою відповіддю на ті нелюдські вчинки, які ми бачимо зараз на території нашої країни, буде поява на місці зруйнованих будівель найсучасніших будинків, підприємств, де зможуть працювати українці. І ми дуже сподіваємось, що завдяки цьому люди, які зараз змушені виїжджати з України, швидко повернуться на свою батьківщину", – резюмував Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА