22:18 17.03.2022

Із дев'яти запланованих гуманітарних коридорів на 17 березня спрацювали вісім, повідомила Верещук

1 хв читати

Із дев'яти запланованих гуманітарних коридорів на 17 березня спрацювали вісім, повідомила віцепрем'єр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"З дев'яти запланованих гуманітарних коридорів сьогодні спрацювали вісім… Через обстріл не спрацював коридор для гуманітарної допомоги з Харкова до Вовчанська. Ми продовжуємо працювати над погодженням маршрутів для доставки гуманітарної допомоги до всіх оточених і заблокованих міст", – сказала Верещук на брифінгу у четвер увечері.

За її словами, із Маріуполя сьогодні виїхали орієнтовно 800 приватних автомобілів, люди також виходили пішки. Для них організовано тимчасові пункти допомоги у Бердянську.

Завтра такі пункти почнуть працювати у місті Мангуш. Усіх, хто йде в пішому порядку з Мангуша, завезуть до Бердянська.

З Бородянки (Київська область) до Житомира виїхали 20 автобусів або приблизно 160 осіб.

З села Шевченкового та сусідніх сіл до Броварів виїхав 41 автобус і 200 приватних автомобілів, тобто близько 1 500 осіб. Також було доставлено 36 тонн гуманітарної допомоги у вигляді продуктів і медикаментів до Гостомеля, Бучі, сіл Семиполки, Марківці та Опанасів.

Загалом, як зазначила Верещук, гуманітарними коридорами за 17 березня було евакуйовано 3 810 осіб. Доставлено продовольства і медикаментів майже 40 тонн.

Джерело: https://t.me/OP_UA/5943

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА