06:35 18.03.2022

Мінекономіки очікує здешевлення літра бензину та ДП на 5-7 грн вже у п'ятницю

1 хв читати
Мінекономіки очікує здешевлення літра бензину та ДП на 5-7 грн вже у п'ятницю

Ціни на пальне в Україні знизяться на 5-7 грн за літр вже у п'ятницю, 18 березня, завдяки скасуванню Верховною Радою з ініціативи уряду акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

"Тепер дизпаливо коштуватиме на 5 грн дешевше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр). Бензин – більш ніж на 7 грн дешевше (зниження з 43,52 до 35,76 грн за літр)", – йдеться в повідомленні відомства у телеграмі вночі у п'ятницю.

Мінекономіки зазначає, що завдяки цьому вдасться акумулювати достатньо ресурсів для посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, зокрема продуктів харчування.

Як повідомлялося, одночасно з обнулінням акцизу та зниженням ПДВ Кабінет міністрів України збільшив логістичні та інші витрати при розрахунку середньої вартості бензину та дизельного палива, на підставі якої встановлюється гранична ціна для продажу через мережу АЗС. Відповідно до постанови КМУ №249 від 11 березня 2022 року, якщо раніше логістичні та інші витрати під час розрахунку становили з $27/тонна, то тепер витрати на логістику збільшено до $50 за тонну. Також запроваджено інші витрати, передбачені у зовнішньоекономічному договорі, на суму $150/тонна.

Це дозволить операторам ринку завезти пальне з нових імпортних напрямків замість російського та білоруського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА